Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud chceme nastartovat ekonomiku, musíme snížit daně a omezit regulace. Zrušit veškeré dotace, zrušit desítky a stovky úřadů bez náhrady. Zastavit green deal, zastavit podporu OZE, zrušit emisní povolenky, zrušit povinný odkup OZE za garantované ceny. Musíme silně zredukovat zákonné požadavky na nové automobily jako povinný e-call, povinné ABS, emisní limity, povinný start stop. Musí se zrušit povinné míchání biosložky do nafty a benzínu. Musí se začít rušit tisíce zbytečných zákonů, které zaplevelují právní systém.

2 0
možnosti
Foto

Člověk s takto zmateným pohledem na ekonomiku vyučuje na VŠE?

0 0
možnosti
Foto

Na druhou stranu, právě po ekonomech s tímto myšlením je v politice poptávka. Co na tom, že nemají pravdu, ty prachy jim za to stojí.

0 0
možnosti
LC

Je pěkné, když ten, kdo škody napáchá, je také napraví.:) Právě tahle trojka, která tvoří Spolu, dovedla vojenský rozpočet od socanských dvou procent, když jsme do NATO vstupovali, až (jeden rok) k 0,9 procenta HDP.

0 0
možnosti
Foto

Deficitní rozpočet nelze plundrovat zbrojními výdaji. Klidně si tedy zbrojte, ale laskavě za své pane zastupiteli.

1 0
možnosti
Foto

Tomuto zjednodušení, co jste popsal ve svém článku, se říká ekonomický klam. Hezky to kdysi popsal Bastiat ve své knize Co je a co není vidět.

Zbrojení nikdy nezvýší úroveň blahobytu, ale jen chuť vládnoucí kasty tyto zbraně někde použít a využít.

3 1
možnosti
JS

Mám takový pocit, že do těch 2% se počítá jen starší zbrojařina dovezená z USA.

2 0
možnosti
PK

Máte pravdu že je to výnosný byznys a také, že Češi ho umějí dělat, viz například nová 155 mm samohybná kanónová houfnice DITA od Excalibur Army ve Šternberku. Myslím, že už si i odbyla svoé představení na IDEXu v tomto roce.

I když osobně bych byl raději, kdybychom byli nej i v dalším zboží,než to pro válečné konflikty....

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 383x
Ekonom, profesor na VŠE, pražský zastupitel za TOP 09. Zajímá mne ekonomie, veřejné finance, věda a výzkum, školství, zdravotnictví. 

Seznam rubrik