Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

L85u53b31o29š 64K13r54i15m13l

6. 10. 2021 21:38

O jakém nedostatku bytů tu plácáte? Bytů máme stále více a obyvatel stejně. Proč nenapíšete, že chcete , aby každý bez příjmu dostal do vlastnictví byt.

Žádná krize v dostupnosti bydlení prostě není.

0 0
možnosti
EK

Obce poblíž Prahy trpí také tím, že sice mají zodpovědnost za služby nově přistěhovaným, jenže ti se často nepřihlásí k trvalému pobytu, takže obec za ně od státu nedostane nic. Máme případy, že jsou k trvalému pobytu přihlášeny jenom děti, kvůli škole, a dospělí zůstávají občany Prahy. Staví se u nás horečně, starousedlíci trpí hlukem, prachem a dalšími omezeními života, není kde parkovat a radnice je slabá a stále developerům jen ustupuje, protože to jsou rusáci a těch se bojí. Spousta nově postavených bytů je investičních, a předpokládám, že nájemníci v nich se k trvalému pobytu moc hlásit nemohou. Stát nařizuje obcím spoustu povinností, ale upírá jim práva jednat ve svůj prospěch.

0 0
možnosti
OS

Rozpočtové určení daní je v této zemi velmocensky centralistické. Je to zejména proto, aby vlády mohly v průběhu svých několika let moci populisticky "zvyšovat důchody", přidávat na mzdách vyvoleným státním zaměstnancům nebo finančně podporovat svoje želízka v ohni, včetně korupčních stranických hrátek. Slabší stát v tomto smyslu by určitě byl velmi rozumným a do budoucnosti žádaným řešením. Centralistické způsoby jsme tu zažívali několik desítek let a nebylo to dobré. Ale moc má tu vlastnost, že chce stále víc a houšť a větší kapky. Nejen u nás. Pak to zpravidla načas vyřeší nějaká ta revoluce nebo válka.

0 0
možnosti
PB

Nedostupnost bytů se stává kritickou nejen v Praze, ale i v dalších městech.

Zadejte nějaké to další město a já vám vyjedu přehršel stránek z realitek nabízející byty k pronájmu i k prodeji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 383x
Ekonom, profesor na VŠE, pražský zastupitel za TOP 09. Zajímá mne ekonomie, veřejné finance, věda a výzkum, školství, zdravotnictví. 

Seznam rubrik