Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J18a15n 91R91á37ž

19. 2. 2022 11:21

Za svůj dlouhý život jsem zažil dost důchodových komisi, abych věděl, že žádná komise s reformou Ponziho schématu, na kterém je založen průběžný důchodový systém, nic neudělá.

Reforma důchodového systému je ryze politické téma a dokud politici nenajdou odvahu do systému tvrdě sáhnout, jsou všechny komise na tři věci.

A Fialová vláda je ryze populistická, takže žádná změna se konat nebude.

1 0
možnosti
ZZ

Protože další změna by byla pouze změnou k horšímu.

ODS nyní nabízí pouze jedno řešení - zvednout penze a tyto zdanit o stejnou částku, jako má činit ono zvýšení. Takže nula od nuly pojde.

:-/

0 0
možnosti
Foto

V tiskové zprávě /k článku přiložené/ je psáno, že návrh pana ministra Jurečky, "zvýšit důchody v procentní části o 8,2 procenta", se bude na vládě projednávat až na přelomu února a března. Takže v tuto chvíli nic jistého není a Jurečka zase dělá zbytečný humbuk, že prý něco bude. ;-(

0 0
možnosti
ZZ

Vzhledem k Fialově drahotě to bude nezbytně nutné, protože pokud to tak půjde dál tak potěš tě koště. Jen leden 2022 dle statistického úřadu:

Spotřebitelské ceny se meziměsíčně zvýšily o 4,4 %. Tento vývoj byl ovlivněn zejména vyššími cenami v oddíle bydlení. Meziročně vzrostly spotřebitelské ceny v lednu o 9,9 %, což bylo o 3,3 procentního bodu více než v prosinci !!!

:-/

0 0
možnosti
JK

Kdyby se výpočet důchodů vázal na průměrnou mzdu, tak by to bylo bohužel těžko ufinancovatelné :-/

0 0
možnosti
PB

P92e85t92r 45B32u54r10i71a35n

15. 2. 2022 13:34

Ale valorizace důchodů se děje i na základě zvyšování průměrné mzdy. Takže nemáte pravdu v tom, že se k tomu nepřihlíží ani v tom, že zvýšení důchodů není zpětně ničím kryto (financováno).

0 0
možnosti
JV

Jste naprosto mimo. A zvláště z toho důvodu, ýe toto zvyšování zákonem spoluvytvářeli a vaši spoluministraníci.

0 0
možnosti
KK

Kdo má zájem, tak si výši svého budoucího důchodu zjistí. Stačí si zažádal o informativní list důchodového pojištění a z něj to jde poměrně přesně spočítat, resp. odhadnout, pokud ještě do důchodu zbývá větší počet roků. A dokonce na to má sociálka i kalkulačku, takže vám to i sami spočítají.

3 0
možnosti
Foto

Vláda Petra Fialy ať raději nic nedělá, nebo lidé spláčou nad výdělkem !!

2 0
možnosti
ZZ

šetřit se někde na někom musí, když se musí financovat výlety a zbrojní dárky na Ukrajinu a přezbrojení armády na kapesní expediční sbor

;-)

0 0
možnosti
LH

No hlavně je štěstí že ta výše inflace vyšla zrovna 9,9 - tomu říkám náhoda..

6 0
možnosti
Foto

Pro mne to bylo a je srozumitelné. Před odchodem do důchodu jsem si uměl spočítat úplně přesně kolik budu brát. A vyšlo mi to na korunu přesně. A na současné zvyšování důchodů si taky nestěžuji. Konec konců nestěžuji si ani na jeho výši...

1 0
možnosti
Foto

A to já si zase na výši svého starobního důchodu stěžuji ráda a často - ale už s tím jsem doma, nechodím to vyřvávat na lampárnu ...;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 383x
Ekonom, profesor na VŠE, pražský zastupitel za TOP 09. Zajímá mne ekonomie, veřejné finance, věda a výzkum, školství, zdravotnictví. 

Seznam rubrik